Agraaf.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieën

      • Noord-Holland
      • Utrecht
      • Zuid-Holland
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsProvinciesAkkerbouwer Henk Scheele uit 's-Gravendeel (ZH) wint award

Akkerbouwer Henk Scheele uit 's-Gravendeel (ZH) wint award

Akkerbouwer Henk Scheele uit 's-Gravendeel (ZH), bekend van de Hoeksche Chips, heeft de Coöperatieve Award award van de Rabobank gewonnen. Hij wordt geprezen voor zijn inzet op het gebied van energietransitie, voedseltransitie en een inclusieve samenleving.

„Geweldig", reageert Scheele enthousiast. „Ik had het de andere genomineerden ook gegund. Allemaal mensen die hun nek uitsteken. Dat verdient waardering." Tijdens de ledenraadsvergadering eind november ontving Henk de Award uit handen van Caspert van der Wel, directeur coöperatieve Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden. Hij kreeg van de aanwezige Rabobankleden de meeste stemmen.

Vijftien jaar geleden besloot Henk Scheele samen met twee Hoeksche Waardse-collegaboeren de verwerking en distributie van hun aardappelen in eigen hand te nemen. 'Dat grote innovatieve ideeën klein beginnen – en met gezond boerenverstand – vertelt het verhaal over hun grote succes: de Hoeksche Chips', zo schrijft de Rabobank in een motivatie over de gekozen winnaar. Inmiddels staat er een nieuwbouwpand.

Wie wil, kan een rondleiding boeken met een bezoek aan Foodlab Hoeksche Waard. Dit is een plek voor beleving, innovatie en boerderij- en voedseleducatie. Scheele geeft verder door het hele landlezingen aan boeren, tuinders en vissers.

Klein begonnen

Het concept begon klein, legt Scheele uit. „Wat kunnen we nog meer met onze aardappelen, vroegen we ons af. Met een komkommersnijder en snelkookpan maakten we een portie chips. Puur, met schil, en oh, wat lekker. Na een jaar experimenteren in de paardenstal bouwden we een productielijn voor ambachtelijke boerenchips. Vers van het land, zo in de pan. Zonder conserveringsmiddelen."

Foto van Bas Lageschaar
Tekst: Bas Lageschaar

Bas Lageschaar groeide op tussen de weilanden in de Achterhoek. Daardoor had hij altijd al belangstelling voor de agrarische sector. Voor Agrio zit hij in de redactie politiek en beleid. Bas volgt het laatste (regionale) nieuws op de voet en schrijft voor de regionale websites en verschillende printuitgaven.

Beeld: Rabobank

Bron: Rabobank

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Agraaf is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit West-Nederland in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Agraaf.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Noord-Holland
  • Utrecht
  • Zuid-Holland
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Agraaf.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Noord-Holland
        • Utrecht
        • Zuid-Holland
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Top
    • Evenementen
    • Het LeerErf
    Top