Agraaf.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieën

      • Noord-Holland
      • Utrecht
      • Zuid-Holland
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsProvinciesZuid-HollandKerstspecial: Kaas voor eigen winkel en restaurant

Kerstspecial: Kaas voor eigen winkel en restaurant

Smeuïge volsmakende koeien- en geitenkazen vormen de specialiteit van boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude. „Bijna alles wat wij maken, verkopen we zelf”, vertelt Ada van Rijn. „Door de veelzijdigheid is er, denk ik, geen ander familiebedrijf zoals dat van ons te vinden.”

Slechts een klein deel van de productie bij boerderij ‘t Geertje gaat naar de biologische melkfabriek. Voor het overige komen alle liters terug in de eigen producten voor de huisverkoop en de gerechten op de menukaart van het restaurant. Yoghurt, karnemelk, maar vooral rauwmelkse kaas maakt de familie Van Rijn zelf. Een bewuste keuze en ook vooral de kern achter de filosofie van het bijzonder veelzijdige familiebedrijf in Zoeterwoude.

Roodbont en blaarkoppen

„Het gaat ons ook niet om een hoge productie. Daarom hebben we ook bewust gekozen voor roodbont vee en blaarkoppen. Het zijn soorten die minder, maar kwalitatief betere melk geven”, legt Ada van Rijn uit. „We besteden veel aandacht aan ons grasland. De koeien worden viermaal daags verplaatst en grazen in lang gras omdat de meeste voedingswaarde in de top zit. Wij zorgen dat op onze 30 hectare land veel bloemen en klavers groeien. Hierdoor wordt de kwaliteit van het voer beter en hebben we minder krachtvoer nodig. Dit zorgt weer voor lagere kosten en een goede smaak van de producten.” Met dezelfde insteek houdt het bedrijf ook 125 Nederlandse witte geiten.

Lees het hele artikel zaterdag 22 december in Agraaf. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefnummer aan

Foto van Martin de Vries
Tekst: Martin de Vries

Geboren en getogen in het Friese Oudehaske ontwikkelde Martin een grote interesse voor de landbouw. Als opgeleid journalist specialiseerde hij zich in de akkerbouw. Zijn overmatige dosis aan nieuwsgierigheid zet hij in voor het team rond Akkerwijzer.

Beeld: Ellen Meinen

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Agraaf is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit West-Nederland in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Agraaf.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Noord-Holland
  • Utrecht
  • Zuid-Holland
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Agraaf.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Noord-Holland
        • Utrecht
        • Zuid-Holland
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Top
    • Evenementen
    • Het LeerErf
    Top