CONO Kaasmakers neemt Jacques’ Kruidenboter over

De kruidenboteronderneming telt een dertigtal medewerkers en is specialist in kruidenboter, witte kaasproducten en maaltijd smaakmakers. Deze worden al ruim 45 jaar geleverd aan supermarktketens, foodservice en de voedingsindustrie nationaal en internationaal.
Versterken marktpositie
Jerry Giep is algemeen directeur bij CONO en ziet de overname als sleutel tot vooruitgang. „We bundelen kennis, capaciteit en passie voor zuivel – zonder concessies te doen aan kwaliteit, vakmanschap of identiteit.” De directeur wil met deze stap de marktpositie van de coöperatie versterken.
Eigenaar van Jacques Kruidenboter, Wim van der Linde, zegt in CONO een partij gevonden te hebben die het bedrijf naar een volgende fase kan brengen. „CONO Kaasmakers voelt als een natuurlijke opvolger.
De medewerkers, veehouders en relevante stakeholders van de organisaties zijn inmiddels geïnformeerd. De komende maanden staan voor beide organisaties in het teken van een zorgvuldige integratie, met focus op continuïteit.

Tekst: Lisa Lagerberg
Opgroeiend tussen de M.R.IJ. koeien op een melkveebedrijf in Limburg, ontwikkelde Lisa haar passie voor de agrarische sector. Ze versterkt de redactie bij Agrio waarbij ze schrijft voor de regionale websites en printuitgaven.
Beeld: Susan Rexwinkel
Bron: CONO Kaasmakers